top of page
 • Wat is het verschil tussen Wp en kWh?
  Wp staat voor Wattpiek en is een meeteenheid voor het vermogen van zonnepanelen. kWh staat voor kilowattuur en een maat is voor de hoeveelheid energie die wordt opgewekt of verbruikt. Het verschil is dat Wp de capaciteit van zonnepanelen aangeeft, terwijl kWh de hoeveelheid opbrengst aan stroom aangeeft.
 • Wat is de levensduur van zonnepanelen en een omvormer?
  De levensduur van zonnepanelen is meestal 25-30 jaar, terwijl een omvormer doorgaans een levensduur heeft van 10-15 jaar.
 • Waar bestaat een PV installatie set uit?
  Een PV-installatie (fotovoltaïsche installatie) bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en montagemateriaal voor de panelen.
 • Hoe werken zonnepanelen?
  Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit met behulp van fotovoltaïsche cellen. Wanneer zonlicht op de cellen valt, worden fotonen geabsorbeerd, wat elektronen in beweging brengt en een elektrische stroom genereert. Deze gelijkstroom (DC) wordt vervolgens omgezet in wisselstroom (AC) door een omvormer, zodat het geschikt is voor gebruik in huishoudelijke apparaten en het energienet.
 • Wat zijn de voordelen van zonnepanelen kopen?
  Het kopen en installeren van zonnepanelen biedt verschillende voordelen, zowel op financieel als op milieugebied. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen: Kostenbesparing: Zonnepanelen kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van uw energierekening. Door zelf duurzame elektriciteit op te wekken, kunt u minder afhankelijk worden van energiebedrijven en mogelijk geld besparen op uw elektriciteitskosten. Milieuvriendelijk: Zonnepanelen genereren elektriciteit zonder schadelijke uitstoot van broeikasgassen, waardoor ze een milieuvriendelijke energiebron zijn. Door zonne-energie te gebruiken, draagt u bij aan de vermindering van de koolstofvoetafdruk. Stijging van de waarde van uw woning: Zonnepanelen kunnen de waarde van uw huis verhogen. Potentiële kopers waarderen vaak de energiebesparende voorzieningen en de lagere energiekosten die zonnepanelen met zich meebrengen. Onderhoudsarm: Moderne zonnepanelen vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Ze hebben meestal een lange levensduur en vereisen slechts occasionele reiniging en controle. Positieve ecologische impact: Het gebruik van zonne-energie vermindert de vraag naar fossiele brandstoffen en helpt de luchtvervuiling en klimaatverandering te verminderen. Het is echter belangrijk op te merken dat de voordelen van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals uw locatie, de oriëntatie van uw huis, de kwaliteit van de zonnepanelen en de plaatselijke wet- en regelgeving. Voordat u zonnepanelen koopt, is het verstandig om een grondige evaluatie te laten uitvoeren door een professionele installateur om te bepalen wat voor u de meest geschikte optie is.
 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
  De benodigde hoeveelheid zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder uw energieverbruik, locatie, zonne-opbrengst, de efficiëntie van de zonnepanelen en uw wensen. Een zonnepaneel met een vermogen van 400 watt-piek (Wp) produceert ongeveer 360 kilowattuur (kWh). Door dit cijfer te vergelijken met uw jaarlijks stroomverbruik, kunt u een inschatting maken van het ideale aantal benodigde panelen. Bovendien is het verstandig om rekening te houden met mogelijke toekomstige veranderingen in uw stroomverbruik, bijvoorbeeld als u overweegt een warmtepomp of een elektrische auto aan te schaffen. Het kan nooit kwaad om een beetje extra capaciteit te hebben. Vervolgens wordt er naar uw dakvlak gekeken. Bijvoorbeeld: u heeft 12 zonnepanelen nodig om uw volledige stroomverbruik af te dekken maar er passen slechts 8 op het dak. Dan is de keuze snel gemaakt.
 • Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
  Hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en oriëntatie van uw dak, de efficiëntie en het type zonnepanelen dat u wilt gebruiken, eventuele schaduwval, en lokale regelgeving. Op een gemiddeld Nederlands dak passen er tussen de 8 en 16 zonnepanelen.
 • Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen op mijn dak?
  U heeft geen vergunning nodig voor zonnepanelen op uw dak. Enkel bij gebouwen die onder de monumentenzorg vallen moeten een vergunning aanvragen bij de gemeente.
 • Wekken zonnepanelen in de winter energie op?
  Ja, zonnepanelen wekken ook energie op in de winter. Ze werken op basis van zonlicht, niet per se op warmte, dus ze kunnen zelfs op koude winterdagen elektriciteit genereren. Hoewel de opbrengst in de winter meestal lager is dan in de zomer vanwege kortere dagen en minder intens zonlicht, kunnen ze nog steeds bijdragen aan de energieopwekking.
 • Moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?
  Wij adviseren om de zonnepanelen regelmatige schoon te maken om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven opwekken. Op onze blog pagina kunt u alles terug lezen wat betreft het schoonmaken en/of onderhouden van uw zonnepanelen. Naast dat wij de zonnepanelen plaatsen kunt u er ook voor kiezen om deze door ons te laten onderhouden en/of schoonmaken. Voor meer informatie over onze onderhoudscontracten kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0115-553000 of stuur ons een e-mail op info@novectra.nl
Zonnepanelen monteurs

Ma - vrij

08:30 - 17:00

NOVECTRA - Logo Bliksemschicht - KLEUR.png

NOVECTRA B.V.

Oudelandseweg 22
4536 HL Terneuzen

Postadres
Postbus 100
4530 AC  Terneuzen

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn

Openingstijden

Ma - vrij    08:30 - 17:00

Gesloten tijdens lunchpauze van 12:30 tot 13:30.

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie _ Zonnepanelen.png
Kiwa VCA logo NL.jpg
2023_Logo-echteinstallateur-nl-wit-335x1
logo-techniek-nederland_edited.png
2023_InstallQ logo RGB_edited.png
Erkend Leerbedrijf
Stichting Garantiefonds ZonneEnergie _ Zonnepanelen.png
Kiwa VCA logo NL.jpg
2023_Logo-echteinstallateur-nl-wit-335x1
logo-techniek-nederland_edited.png
2023_InstallQ logo RGB_edited.png
Erkend Leerbedrijf
bottom of page