top of page

Stap voor stap het zonnepanelen traject

1. Contact

U kunt ons te allen tijde bellen of een e-mail sturen, zodat wij voor u een passend aanbod kunnen maken. U kunt ook kiezen voor een gratis dakscan. Nadat wij uw gegevens ontvangen hebben kan er voor gekozen worden dat een van onze duurzaamheidsadviseurs bij u langs komen voor de opname van de zonnepanelen. Naar aanleiding van het gesprek en uw wensen wordt er binnen 24 uur een vrijblijvende offerte per mail naar u verstuurd, waarin staat hoeveel zonnepanelen u op uw dak kunt plaatsen. Als u telefonisch of per e-mail contact met ons opneemt, vermeld dan uw huisadres, naam en telefoonnummer. Zodat wij u een passend voorstel kunnen doen.

2. Soorten zonnepanelen

Er zijn twee soorten zonnepanelen. Glas-op-glas zonnepanelen en glasfolie zonnepanelen. Deze panelen verschillen in kwaliteit. Een glasfolie zonnepaneel bestaat uit glaslagen met daartussen een laag zonnecellen en een achterzijde van folie. Glas-Glas zonnepanelen hebben een glazen voor- en achterzijde met daartussen een laag zonnecellen. Zonnepanelen hebben een gemiddelde technische levensduur van circa 35 jaar, en omvatten 25 jaar fabrieksgarantie.

3. Omvormers / micro omvormers

Naast panelen zijn er ook diverse omvormers. Novectra past standaard twee soorten omvormers toe, micro omvormers en string omvormers. In een micro-omvormer wordt alle zonne-energie omgezet van gelijkspanning naar wisselspanning. Wissel spanning kunt u in uw woning gebruiken. Wij bieden micro-omvormers aan van het merk APSystems en Enphase. De Enphase IQ8+ is een omvormer en optimizer in één. Deze worden ook onder elk zonnepaneel bevestigd en worden geleverd met een fabrieksgarantie van

25 jaar. De micro-omvormers van APSystems, worden ook wel dual micro-omvormers genoemd en kennen naast een prijs voordeel ook nog een aantal voordelen ten opzichte van de opwekking. De micro-omvormers van APsystems worden standaard geleverd met 20 jaar fabrieksgarantie.

4. Offerte opstellen

Zodra u een afspraak heeft met een van onze duurzaamheidsadviseurs, gaan zij direct voor u aan te slag om een passende offerte op te maken. Om u een goed, scherp en betrouwbaar aanbod te kunnen doen, maken wij gebruik van de speciale software Solar Monkey. Met deze software kunnen wij uw dak op afstand onder de loep nemen en de helling en hoogte van uw dak meten. Feitelijk gezien dienen wij hierdoor niet meer bij u langs te komen om te kijken hoeveel zonnepanelen op uw dak passen. Echter zijn wij van mening dat de aankoop van een zonnestroom installatie persoonlijk is en we daarom graag bij u langskomen. Tevens kunnen wij alleen de buitenzijde van uw woning bekijken. Dat houdt in dat wij wel langs moeten komen om een detail opname van de meterkast te maken, aangezien de elektra hoofdaansluiting van belang is voor de keuze van de omvormer.

5. Akkoord geven

U ontvangt onze offerte per e-mail. Wanneer u tevreden bent met het aanbod kunt u online de offerte accorderen. Onderaan de desbetreffende offerte kunt u de offerte akkoord geven door uw volledige naam in te typen en op de knop ''accepteer offerte'' te klikken. 

6. Gefeliciteerd

Dit was de laatste stap naar duurzaamheid en geldbesparing!

 Als u onze offerte accepteert, verandert de status van uw offerte automatisch in ons systeem en ondernemen wij direct actie. Onze planning neemt contact met u op om een week (ondervoorbehoud) met u af stemmen voor de installatie van de zonnepanelen. 

Zonnepanelen van Novectra

Novectra biedt verschillende soorten zonnepanelen aan.  Deze zonnepanelen verschillen ook in kwaliteiten.  Als u voor de goedkoopste optie wilt gaan komt u uit op glas-folie zonnepanelen. Bij deze zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen één laag glas en één laag folie. Hierdoor is de kwaliteit van het zonnepaneel wat minder, maar zijn de kosten lager. 

De glas-glas zonnepanelen zijn een duurdere optie, echter hebben deze een langere product garantie en een langere levensduur dan de glas-folie zonnepanelen. 

Jinko Glas Folie zonnepanelen

Glas-Folie 

Voordelen

  • Doordat de productiekosten lager liggen, hoeft u minder te betalen voor de zonnepanelen;

  • De zonnepanelen zijn lichter, waardoor u op de transportkosten bespaart;

  • Eerste 5 jaar wekt het paneel evenveel op als glas-glas zonnepanelen.

Glas Glas zonnepanelen

Glas-Glas 

Voordelen

  • Heeft een hogere bescherming tegen schade door extreme weersomstandigheden;

  • Het zonnepaneel absorbeert aan beide zijden zonlicht;

  • Glazen zonnepanelen hebben van alle types panelen de langste levensduur.

Zonnepanelen monteurs

Ma - vrij

08:30 - 17:00

NOVECTRA - Logo Bliksemschicht - KLEUR.png

NOVECTRA B.V.

Oudelandseweg 22
4536 HL Terneuzen

Postadres
Postbus 100
4530 AC  Terneuzen

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Openingstijden

Ma - vrij    08:30 - 17:00

Gesloten tijdens lunchpauze van 12:30 tot 13:30.

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie _ Zonnepanelen.png
Kiwa VCA logo NL.jpg
2023_Logo-echteinstallateur-nl-wit-335x1
logo-techniek-nederland_edited.png
2023_InstallQ logo RGB_edited.png
Erkend Leerbedrijf
bottom of page