top of page

Elektrisch verwarmen

Met een elektrische radiator en/of infraroodpaneel is het mogelijk om je huis, kantoor of bedrijfsruimte snel en efficiënt te verwarmen met behulp van elektronische bediening. dit kan een duurzame optie kan zijn, vooral in combinatie met zonnepanelen. Een belangrijk voordeel van elektrische radiatoren ligt in de flexibiliteit en de mogelijkheid om je energieverbruik nauwkeurig te beheren. Elektrisch verwarmen is een optie voor het verwarmen van kleinere ruimtes, het snel genereren van warmte of om bij te verwarmen. Bovendien is elektrische verwarming heel duurzaam als je gebruik maak van groene stroom.

Voordelen van een elektrische radiator

 • Elektrische radiatoren bieden flexibiliteit, omdat ze alleen een stopcontact nodig hebben;

 • Ze zijn eenvoudig aan te sluiten en in gebruik te nemen;

 • Snelle en efficiënte verwarming is mogelijk door elektriciteit van zonnepanelen of in combinatie met een warmtepomp te gebruiken;

 • Elektrische verwarming maakt duurzaam verwarmen mogelijk;

 • Staat garant voor een behaaglijke en veilige warmtecomfort;

 • Elektrische radiatoren zijn geruisloos;

 • De temperatuur van een elektrische radiator is exact in te stellen;

 • Ze hebben een stijlvol ontwerp dat bij je interieur past.

De elektrische radiatoren bij NOVECTRA

Elektrische radiatoren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan afmetingen en ontwerpen.

Aangezien ze niet afhankelijk zijn van CV-aansluitingen en geen leidingen vereisen, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Van standaardmodellen tot designvarianten, er zijn talloze keuzes beschikbaar.

Infraroodpanelen

In deze tijd streven we er allemaal naar om op zowel milieuvriendelijke als kostenefficiënte wijze onze huizen te verwarmen. Hierbij staan we voor de keuze uit diverse verwarmingssystemen, variërend van traditionele zoals centrale verwarming tot meer eigentijdse alternatieven zoals warmtepompen en zonne-energie. Een optie die echter vaak over het hoofd wordt gezien, maar aanzienlijke voordelen biedt, zijn infraroodpanelen.

Infraroodpanelen vormen een verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van infrarode straling om ruimtes te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele systemen die de lucht in een kamer opwarmen via convectie, richten infraroodpanelen zich direct op de objecten en personen in de ruimte.

Voordelen van infraroodpanelen

 • Efficiëntie: Omdat infraroodpanelen snel en direct objecten en personen verwarmen in plaats van lucht zijn ze zeer efficiënt. Dit resulteert in minder energieverbruik en lagere energiekosten. Infraroodpanelen kunnen zelfs tot 30-50% efficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen. 

 • Ruimtebesparend en flexibel: Infraroodpanelen kunnen aan muren of plafonds worden gemonteerd, waardoor ze weinig ruimte innemen. Ze zijn ook flexibel in installatie en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in verschillende soorten ruimtes.

 • Onderhoudsarm: Over het algemeen vereisen infraroodpanelen weinig onderhoud. In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen die regelmatig onderhoud en inspecties nodig hebben. Dit leidt tot besparingen op onderhoudskosten op de lange termijn. 

 • Gezondheid: Omdat infraroodverwarming de lucht niet overdreven uitdroogt en geen stof circuleert, kan het bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

_edited.jpg
_edited.jpg

Elektrische verwarming wordt ongetwijfeld de toekomst. Verwarming met gas is niet langer duurzaam en met het zicht dat we in 2050 van aardgas af zijn, is het wel verstandig om je alvast in te lezen.

Vragen of interesse in een elektrische radiator of infraroodpaneel?

We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op via 0115 - 55 3000

of mail naar info@novectra.nl

Zonnepanelen monteurs

Ma - vrij

08:30 - 17:00

NOVECTRA - Logo Bliksemschicht - KLEUR.png

NOVECTRA B.V.

Oudelandseweg 22
4536 HL Terneuzen

Postadres
Postbus 100
4530 AC  Terneuzen

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn

Openingstijden

Ma - vrij    08:30 - 17:00

Gesloten tijdens lunchpauze van 12:30 tot 13:30.

2023_Logo-echteinstallateur-nl-wit-335x1
2023_InstallQ logo RGB_edited.png
Stichting Garantiefonds ZonneEnergie _ Zonnepanelen.png
logo-techniek-nederland_edited.png
Erkend Leerbedrijf
bottom of page