top of page

Bespaar meer met de nieuwe btw-teruggave regeling op thuisbatterijen

In de wereld van duurzame energie evolueert de fiscale ondersteuning voortdurend, en de recente ontwikkelingen maken het nu nog aantrekkelijker om te investeren in een thuisbatterij. De Belastingdienst komt met een nieuwe regeling voor btw teruggave op thuisbatterijen, maar er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden.
Nieuwe btw regeling voor thuisbatterijen

Recentelijk heeft de Belastingdienst een aantrekkelijke regeling geïntroduceerd die de investering in thuisbatterijen nog interessanter maakt. Vanaf nu is het mogelijk om de btw op thuisbatterijen terug te vragen, ongeacht of je ze combineert met zonnepanelen of niet. Deze regeling kan een verschil van 21% maken in de aanschafprijs en biedt daarmee een extra stimulans voor huiseigenaren om over te stappen op duurzame energie.


Voorwaarden voor btw-teruggave

Om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave op een thuisbatterij, zijn er een aantal voorwaarden waar je op moet letten:

  • Dynamisch energiecontract. Het is belangrijk dat degene die een thuisbatterij aanschaft beschikt over een energiecontract met dynamische energieprijzen. Om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave op de thuisbatterij, moet er sprake zijn van 'handelen' met de thuisbatterij, waarbij het opladen plaatsvindt tegen lage prijzen en het ontladen tegen hoge prijzen. Indien de batterij alleen wordt gebruikt om de zelf met de zonnepanelen opgewekte energie op te slaan om later weer te verbruiken, dan is de btw teruggave op de aanschaf van de batterij niet mogelijk. Bovendien is het noodzakelijk dat het energiecontract op de naam staat van de persoon die de thuisbatterij aankoopt;

  • Btw teruggave en de Kleine Ondernemersregeling (KOR). Na btw-teruggave kan een beroep worden gedaan op de Kleine Ondernemersregeling, waardoor toekomstige btw-aangifte niet meer nodig zijn. Indien je eerder btw op zonnepanelen hebt teruggevraagd, kan dit niet opnieuw voor de thuisbatterij. In sommige gevallen is het een oplossing om de partner de thuisbatterij te laten aanschaffen en het dynamische energiecontract op hun naam te zetten. Voor eventuele vragen wat betreft de KOR raden wij je aan om contact op te nemen met de Belastingdienst of een fiscaal adviseur.


Hoe werkt de btw-teruggave op thuisbatterijen?

Via de website van De Centrale is het mogelijk om een online btw-test te doorlopen. Aan de hand van deze test kun je zien of je in aanmerking komt voor de btw-teruggave.Meer informatie willen ontvangen over de thuisbatterij?


131 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
Zonnepanelen monteurs

Ma - vrij

08:30 - 17:00

NOVECTRA - Logo Bliksemschicht - KLEUR.png

NOVECTRA B.V.

Oudelandseweg 22
4536 HL Terneuzen

Postadres
Postbus 100
4530 AC  Terneuzen

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Openingstijden

Ma - vrij    08:30 - 17:00

Gesloten tijdens lunchpauze van 12:30 tot 13:30.

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie _ Zonnepanelen.png
Kiwa VCA logo NL.jpg
2023_Logo-echteinstallateur-nl-wit-335x1
logo-techniek-nederland_edited.png
2023_InstallQ logo RGB_edited.png
Erkend Leerbedrijf
bottom of page