top of page

Thuisbatterij voor zonnepanelen

Als je overweegt om zonnepanelen te installeren, overweeg dan ook de toevoeging van een thuisbatterij voor maximale energie-efficiëntie. Novectra biedt topkwaliteit thuisbatterijen die naadloos samenwerken met zonnepanelen om je energieonafhankelijkheid te vergroten, waardoor je een duurzaam en kostenbesparend systeem creëert.

 

Waarom kiezen voor een thuisbatterij en zonnepanelen bij Novectra?

Zonnepanelen genereren vaak meer elektriciteit dan je huishouden overdag kan verbruiken. Met een thuisbatterij van Novectra wordt deze overtollige energie opgeslagen, waardoor je deze kunt gebruiken wanneer je zonnepanelen minder of geen energie opwekken, zoals tijdens de nacht of op bewolkte dagen. Deze systeemconfiguratie helpt om tot 60-80% zelfvoorzienend te zijn, wat aanzienlijke vermindering van afhankelijkheid van het energienet betekent.

 

De voordelen van een thuisbatterij met zonnepanelen

  • Kostenbesparing: door energie op te slaan die je zonnepanelen overdag produceren, bespaar je significant op je energierekening. Dit is vooral voordelig tijdens piektariefuren, waarbij energieprijzen hoger zijn.

  • Verbeterde energie-efficiëntie: optimaliseer elk aspect van je energieproductie. Door de energie die je zelf opwekt te gebruiken, verhoog je het rendement van je investering aanzienlijk.

  • Onafhankelijkheid van het net: je zelfvoorziening verhogen betekent dat je minder afhankelijk bent van energieleveranciers. Dit biedt niet alleen financiële voordelen maar ook zekerheid bij energieonderbrekingen.

  • Duurzaamheid: door je eigen energie te gebruiken, draag je bij aan een verminderde belasting van het milieu, wat Novectra's toewijding aan duurzaamheid weerspiegelt.

 

Hoe werkt een thuisbatterij met zonnepanelen?

Het proces begint bij de zonnepanelen, die zonne-energie omzetten in gelijkstroom. Deze stroom gaat naar een omvormer die de gelijkstroom omzet in wisselstroom, geschikt voor huishoudelijk gebruik. Als er meer energie wordt geproduceerd dan nodig is, gaat het overschot naar de thuisbatterij. Deze energie wordt opgeslagen en is beschikbaar wanneer de zonnepanelen minder/niet actief zijn, zoals 's nachts of tijdens bewolkte dagen.

 

Technologische innovaties en gebruiksgemak

Met de ontwikkeling van slimme technologieën bieden we thuisbatterijen die niet alleen efficiënt zijn maar ook gebruiksvriendelijk. Via een geavanceerde app kun je eenvoudig je energieverbruik en -opslag beheren. Deze app geeft real-time inzicht in hoeveel energie je verbruikt en hoeveel je hebt opgeslagen, waardoor je je energiegebruik kunt optimaliseren.

 

Interesse in een thuisbatterij met zonnepanelen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van thuisbatterijen gekoppeld aan zonnepanelen? Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek of voor meer informatie. Onze collega’s staan klaar om je te helpen met een gepersonaliseerde oplossing die aansluit bij jouw energiebehoeften.

Neem contact met ons op

Zonnepanelen monteurs

Ma - vrij

08:30 - 17:00

NOVECTRA - Logo Bliksemschicht - KLEUR.png

NOVECTRA B.V.

Oudelandseweg 22
4536 HL Terneuzen

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Openingstijden

Ma - vrij    08:30 - 17:00

Gesloten tijdens lunchpauze van 12:30 tot 13:30.

Postadres
Postbus 100
4530 AC  Terneuzen

bottom of page